Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 21:31

Новоставецька ЗОШ 

І-ІІІ ст.

Меню сайту
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 5 » Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини
00:03
Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини

Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини

         В Новоставецькій ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського педагога Василя Сухомлинського.

         В читальному залі бібліотеки було організовано книжкові виставки літератури та тематичні полички. Це: «Життя і педагогічна поетика Василя Сухомлинського», «Василь Сухомлинський - дітям», «Великий педагог, великий добро-творець». Полички: «Від книжки   до творчості»,  «Майстерня умілих  рук», «Шедеври маленьких умільців».

         Засідання круглого столу на тему «Книга – невичерпне джерело виховання особистості в педагогічній спадщині В. Сухомлинського» змістовно пройшло з старшокласниками 8-11 класів. Тут було висвітлено інформацію про життя та творчу діяльність видатного педагога-гуманіста, яку підготували учениці 10 класу Волинець Божена, Федорчук Тетяна, Вальчук Дарина. Відеоролик «Школа Василя Сухомлинського» доповнив їхні розповіді.

День родинного читання «Я прочитаю тобі казку» пройшов з учнями 4 класу та їх батьками. Діти читали казки Василя Сухомлинського. А ще краще вони їх розігрували. Кожен учень був задіяний у казках «Мурашка-мандрівниця»,  «Кріт і сонце», «Заєць і морква», «Чого не йде сніг?» і інші. Від побаченого отримали масу позитивних емоцій і батьки і діти.

Літературний конкурс «Мої  перші рядки» був проведений з учнями 5-6 класів. П’ятикласники самостійно складали вірші, а шестикласники готували твір-мініатюру. Проба пера пройшла вдало. Найкращий твір-мініатюра «Осінь» була в учениці 6 класу Мусіюк  Катерини, яка в нагороду отримала книгу-подарунок. А п’ятикласниці нагородженні колективно за рішенням журі, до якого входили директор школи Євгенія Дем’янова, заступник директора Зоряна Морозова та голова учнівського самоврядування школи, учениця 10 класу Іванна Бугай.

Своє вміння читати та малювати демонстрували учні 5-7 класів взявши участь у виставці дитячих ілюстрацій до оповідань та казок В. Сухомлинського «Казка на кінчику пензля». Найкращими були роботи Демянової Єлізавєти, Стецюри Віолети, Кренціглової Ірини, Морозової Анастасії, Жилюк Мирослави.

Творчий портрет «Ніна Матвієнко – український соловейко». На цей захід учні прийшли масово, починаючи з 6 по 11 клас, бо хто не знає і не любить цієї великої української співачки, народної артистки України, Героя України? Заочне знайомство з нею зацікавило всіх. Ведучі цього заходу учениці 9 класу Михальчук Карина та Лаган Віта познайомили присутніх з біографією співачки, її родиною. Всі разом дивилися відеозаписи з її концертів, де Матвієнко співала з дочкою Тонею, з тріо «Золоті ключі», з молодими українськими виконавцями Монатиком, Андрієм Кузьменком, Анастасією Петрик. Діапазон її голосу зумів дістатися найглибших куточків душі всіх, хто був тут. А на завершення був майстер-клас, де всі разом співали  «Ой роду наш красний», адже  ми одна із найпісенніших  націй світу, пісню любимо і вміємо її берегти.

Читацький марафон «Пучок, веселих колючок» присвячений 95-річчю від дня народження поета-гумориста Грицька Бойка був проведений з шестикласниками. Веселими та піднімали настрій глядачам учні гуморесками, веселинками, скоромовками поета. А у веселих розіграшах» Криве дзеркало» брали участь і сміялись більша   половина класу.

         «Оригамі своїми руками» - бібліографічний огляд літератури зробила бібліотекар школи Король Г.М. для читачів 7-8 класів. Вона показала літературу, що є в книжковому фонді бібліотеки з техніки рукоділля, декоративно-прикладного мистецтва, з техніки оригамі бісеру, квілінгу та природних матеріалів. Учні мали змогу переглянути книги, взяти  їх додому.

         Місячник закінчився підбиттям підсумків. Він сприяв творчому розвитку учнів, самореалізації кожного школяра, який би протягом життя розвивав би цінності громадянського суспільства.

Провідний бібліотекар Ганна КОРОЛЬ

Переглядів: 291 | Додав: ф@к | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz